Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις για το σύστημα nicopal


Η συσκευή επεξεργάζεται τσιγάρα που έχουν κανονικό μέγεθος (85 mm) και τα πούρα που έχουν μέγεθος κανονικού τσιγάρου.

Στη συσκευή μπορείτε να τοποθετήσετε έως 20 τσιγάρα κανονικού μεγέθους (85 mm).

Αν καπνίζετε στριφτά τσιγάρα μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Είτε στρίψτε τα τσιγάρα και κατόπιν τοποθετήστε τα κανονικά στο συρτάρι της συσκευής για επεξεργασία ή
  • Απλώστε τον καπνό ομοιόμορφα, τυλίξτε τον με μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τον στο συρτάρι της συσκευής προς επεξεργασία.

Μερικοί χρήστες του Nicopal, τοποθετούν τα επεξεργασμένα στριφτά τσιγάρα στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία τους.

Η εταιρεία μας δεν διαθέτει ειδικό συρτάρι για την τοποθέτηση καπνού.

Αν καπνίζετε στριφτά τσιγάρα δείτε στο προηγούμενο ερώτημα τι μπορείτε να κάνετε ή κάντε κλικ εδώ

Έχουμε επίσημο έγγραφο από το Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας, το οποίο επιβεβαιώνει ότι η συσκευή Nicopal μειώνει κάποιες από τις βλαβερές ουσίες οι οποίες παράγονται κατά τη διαδικασία του καπνίσματος. Επίσης έχουν γίνει και άλλες ανεξάρτητες μετρήσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τη μείωση σημαντικών βλαβερών ουσιών.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν επεξεργασμένα τσιγάρα πριν αγοράσουν τη συσκευή, μπορούμε να σας αποστείλουμε επεξεργασμένα τσιγάρα της αρεσκείας σας, με μια μικρή επιβάρυνση, συν τα έξοδα αποστολής. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί για ΜΙΑ και ΜΟΝΟ φορά.

Περίπου 36 πακέτα των 20 τσιγάρων κανονικού μεγέθους.

α) Ναι, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα τσιγάρα και δεύτερη φορά αν το επιθυμείτε και εφόσον βρίσκετε το αποτέλεσμα καλύτερο για εσάς.

β) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω ποσότητα υγρού, όχι όμως πάνω από 3,0 ml. Σε περίπτωση ωστόσο που λερώνονται τα τσιγάρα, θα πρέπει να επανέλθετε στην κανονική ποσότητα (2,5 ml).

Κάποιοι πελάτες μας έχουν κόψει το κάπνισμα. Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στον οργανισμό και στη θέληση του καθένα.

Η συσκευή έχει εγγύηση για 2 χρόνια.

Θα παραλάβετε τη συσκευή το αργότερο σε 5 εργάσιμες ημέρες. Ή με courier την επόμενη ημέρα με την αντίστοιχη χρέωση.

Η συσκευή χρειάζεται συντήρηση τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο.

Η συσκευή χρειάζεται οπωσδήποτε συντήρηση αν αρχίσει να λερώνει τα τσιγάρα.

Εάν το δέμα σας έχει καθυστερήσει, επικοινωνήστε με την ταχυδρομική υπηρεσία της χώρας σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες δεν ενημερώνουν εγκαίρως το σύστημα ιχνηλάτησης (tracking system) , όταν μετακινείται το δέμα.
Ως αποτέλεσμα, βλέπετε ότι το δέμα είναι ακόμα στην Ελλάδα ή έχει φύγει από την Ελλάδα και δεν έχει φτάσει στη χώρα σας.
Αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα, το δέμα σας ταξιδεύει κανονικά και πιθανότατα έχει φτάσει στη χώρα σας.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ρωτήστε το τοπικό ταχυδρομείο σας για την ακριβή τοποθεσία του, χρησιμοποιώντας τον αριθμό ιχνηλάτησης (tracking number) που σας στείλαμε.

Σε αυτή την περίπτωση κατά πάσα πιθανότητα το πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας ή ο σέρβερ του παρόχου σας έχει θεωρήσει λανθασμένα τα e-mails από το Nicopal ως σπαμ (ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

α) Κοιτάξτε στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του e-mail σας.
β) Προσθέστε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) του Nicopal στις επαφές σας ή στο βιβλίο διευθύνσεων, έτσι ώστε να μην πηγαίνουν στα σπαμ στο μέλλον.
γ) Μαρκάρετε ως “Mη Aνεπιθύμητες (Not Spam)” τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Nicopal, έτσι ώστε να μην πηγαίνουν στα σπαμ στο μέλλον.

Αν δεν βρίσκετε τα e-mail του Nicopal ούτε στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam), πιθανόν να υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας κατά προτίμηση από κάποιο άλλο mail (πάροχο) όπως gmail, yahoo mail κ.λπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ για παραγγελίες που αποστέλλονται ΕΚΤΟΣ Ελλάδας!

Φόροι και δασμοί: Οι δασμοί εισαγωγής, οι φόροι κάθε χώρας και οι αμοιβές μεσιτείας δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του προϊόντος ή στα έξοδα αποστολής και διακίνησης. Αυτές οι χρεώσεις είναι ευθύνη του αγοραστή, καθώς χρεώνουμε μόνο τα έξοδα αποστολής για την παραγγελία σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τελωνείο της χώρας σας για να προσδιορίσετε εάν θα υπάρξουν πρόσθετες δαπάνες.

Κανονισμοί και περιορισμοί: Ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με τους νόμους, τους κανονισμούς και τους περιορισμούς της χώρας του που ενδέχεται να ισχύουν κατά την αγορά των προϊόντων μας. Υποβάλλοντας μια διεθνή παραγγελία (αποστολή εκτός Ελλάδας), ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για τη συμμόρφωση με τους νόμους, τους κανονισμούς και τους περιορισμούς της χώρας του. Εάν το προϊόν κατασχεθεί ή και καταστραφεί από το τελωνείο, ΔΕΝ θα είμαστε υπεύθυνοι για τις απώλειες, για το κόστος του προϊόντος ή για επιστροφή εξόδων αποστολής.