Ποιος ήταν ο εφευρέτης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ

Ιδρυτής και πρόεδρος του «Κέντρου Επιστημονικών Εφαρμοσμένων Ερευνών – Γ. ΓΚΙΟΛΒΑΣ», ερευνητής και εφευρέτης ο ίδιος – κάτοχος πολλών εφευρέσεων – το 1987, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας βρέθηκε στο δίλημμα να σταματήσει το κάπνισμα διαφορετικά κινδύνευε η ζωή του. Μανιώδης καπνιστής (4 πακέτα την ημέρα) επειδή δεν ήθελε να κόψει το κάπνισμα αποφάσισε να ασχοληθεί με την εφεύρεση μιας συσκευής που θα μείωνε τις βλαβερές ουσίες του καπνού χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση του και θα ήταν λιγότερο αβλαβές για την υγεία. Μετά από πολύχρονες προσπάθειες δημιούργησε τη συσκευή NICOPAL, η οποία με την βοήθεια ενός ειδικού φυτικού υγρού έδωσε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε.

Έπειτα από έλεγχο της συσκευής σε πλήθος καπνιστών και κατόπιν διεξοδικών ελέγχων των επεξεργασμένων τσιγάρων από κρατικά και ιδιωτικά ινστιτούτα καπνού αποφασίστηκε η παραγωγή και η διάθεση της συσκευής NICOPAL, προς όφελος των ενεργητικών και παθητικών καπνιστών όλου του κόσμου.


Πώς λειτουργεί η συσκευή NICOPAL

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το φυτικό υγρό – εκχύλισμα φύλλων ευκαλύπτου, αλόης και άλλων βοτάνων – θερμαινόμενο ατμοποιείται και εισέρχεται εντός του καπνού των τσιγάρων. Οι τοξικές ουσίες των τσιγάρων με τη βοήθεια του απορροφητήρα της συσκευής αποβάλλονται υπό μορφή αερίων. Τη θέση τους παίρνουν τα ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά του ειδικού φυτικού υγρού, που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού των καπνιστών. Καθαρίζει τους πνεύμονες αυξάνοντας τη φυσική αντοχή τους. Μετά την επεξεργασία των τσιγάρων το κάπνισμα δεν αφήνει ενοχλητικές μυρωδιές και προσφέρει πιο υγιεινό περιβάλλον στους ενεργητικούς και παθητικούς καπνιστές.